Zeleninové saláty a omáčky – umíte si představit okurkový salát bez sladkokyselého nálevu? Jednak mu dodá typickou chuť a pak zlepší trávení, neboť kyselina octová podporuje prokrvení žaludeční tkáně. Naši předkové si to dobře uvědomovali a také mnozí z nich věděli, že samotná okurka má velmi ochlazující účinky, což není u konzumace okurkového salátu např. v zimě zrovna žádoucí. A jablečné octy a balsamica jsou v tomto směru mnohem zdravější, než ocet lihový kvasný.
Čisticí prostředek – spolu s jedlou sodou je to velmi levné čistidlo na mnoho druhů skvrn a nečistot, jako je omastek, zvířecí exkrementy, zbytky jídla atd. Jablečný ocet můžete využít i na mytí oken, stačí jej přidat do vody v malém množství. Dokáže velmi dobře zbavit minerálních usazenin na skle, takže výsledek mytí oken bude perfektní. Pro práci využijte i gumovou stěrku, s tou to půjde lépe.
Aviváž – smícháte-li kvalitní jablečný ocet ve stejném poměru s vodou a přidáte do této směsi (do půl litru) asi 20 kapek vonného éterického oleje (borovice, jasmín, eukalyptus atd.), získáte velmi levnou a hlavně zdravou aviváž, bez nežádoucích chemikálií. Pamatujte na to, že zbytky aviváže se z oděvu vstřebávají pokožkou do těla, takže na jejich kvalitě a složení velmi záleží.
Přírodní vlasový kondicionér – na Internetu se můžete dočíst, že lze jedlou sodou efektivně umývat vlasy. To je samozřejmě pravda, ale moc záleží na tom, jakým kondicionérem pak vlasy ošetříte. Jablečný ocet v BIO kvalitě je to nejlepší, co vašim vlasům a pokožce hlavy můžete dát. Stačí aplikovat na několik minut a pak pečlivě smýt.
BIO kvalita – zmínili jsme tu v předchozím odstavci BIO kvalitu, ta je u octů velmi důležitá, neboť se vyrábí z jablek, která nejsou ošetřována herbicidy a pesticidy. Bez zbytků těchto jedovatých látek se na svém těle rozhodně obejdete.